Wednesday, 31 July 2013

[TESTIMONIAL] - Kembali Kurus Selepas Bersalin

Selamat malam semua :) Alhamdulillah harini settle closing untuk bulan Julai..Syukur kerana ada peningkatan dari bulan lepas..Anak-anak dalam secret group eyda " Mummy Eyda Rich Empire " juga bakal merasa bonus-bonus mereka 15hb depan nanti ..What u give is what u get back..banyak yang anda usaha maka banyaklah hasil yang anda dapt nanti :)

Okey so entry eyda malam ni ialah testimonial tentang Puan Siti Salwa yang telah berjaya menurunkan berat badannya selepas bersalin ke berat asalnya :) Syukur..siapa yang tak nak kurus bukan?tambah-tambah selepas bersalin yang mana berat naik mendadak..Tapi yang penting kena istoqamah dan disiplin..jangan harini makan..esok skip..sampai bile pun tak nampak kesan..hehehe..



" Haaaa..ni la testimoni yg saya kata tu saya dah kurus selepas bersalin..ni bukan omong kosong ya ni benar2 kejadian..share history sikit..sebelum bersalin berat antra 58-60kg cmtu xigt berat yg betul tp dl range tu la..masa 6wks pregy buka buku merah berat 64kg.masa 40wks pregy berat 85kg ok nak cakap saya AMAT gemok masa pregy ms tu ramai org kutuk&cakap sy dh xboleh kurus.mmg rasa tercabar fobia pon ada sbb takut xkurus dh.bersalin 1oct 2012,lepas 1mgu bersalin berat 76kg..lepas 2bulan berat 70kg.mmg workout habis nk kurus dlm masa yg sama fully bf baby amik set menyusu SHAKLEE tujuan utama utk susu bdn sebab kerja nk simpan ebm utk fateh..fateh dekat 3bulan saya continue amik set mnyusu tp tambah SHAKLEE lecithin so bulan p1 tu trn 3kg..lepas tu tmbah SHAKLEE omega guard. Terus ambil tu sampai baby umo 7bulan dh dpt berat asal.baku saya pakai masa nikah MAY 2011 dijadikan pembakar semangat..taraaaaa dah bole pakai balik baju nikah tu..kelassss kan????saya sgt teruja&buktikan saya boleh kurus lepas bersalin..slim bersama SHAKLEE mmg selamat utk ibu2 yg menyusukan bayi sepenuhnya. PM saya utk maklumat lanjut/kemuyskilan."


Ini merupakan supplement yang di amalkan oleh Puan Siti Salwa ini :



Set Penyusuan



LECITHIN + OMEGA GUARD - Agen pembakar lemak


Fungsi Lecithin :

  • Lecithin bertindak sebagai pelarut utk kolesterol, triglycerides dan lemak-lemak yang lain - membantu mencegah penyakit-penyakit seperti high blood pressure, stroke, heart disease, arteri yg mengeras. Malah sesetengah pakar mengesyorkan pengambilan up to 6000 - 7000mg sehari jika berhadapan dgn masalah kesihatan yang sebegini.

  • Kenapa org yang nak kurus atau slim atau lanasing suka ambil Lecithin? Sebab ia bertindak sebagai agen pengemulsi lemak (memecahkan lemak). Jika anda nak tahu, Lecithinmampu membakar lemak lebih cepat jika disertakan dengan senaman yang bersesuaian. Pengambilan Lecithin 4000mg sehari pasti membuahkan hasil yang diidamkan.

  • Lecithin memainkan peranan utama dalam penyerapan zat-zat penting dari saluran darah ke dalam sel2 badan. Tanpa Lecithin yang mencukupi, membran sel akan mengeras dan seterusnya menyukarkan proses penyerapan. Banyak faktor seperti bahan-banyak kimia dari persekitaran yg tercemar,bahan2 metal, dadah, food additives, pesticides, etc .. semuanya menyebabkan membran sel mengeras yang mana pastinya menyukarkan proses penyerapan zat2. Jadi dengan menambahkan pengambilan Lecithin sebagai pemakanan tambahan harian, pasti ianya keputusan yg bijak.

  • Lecithin membantu mengurangkan atau mencegah penyakit berkaitan hati.

  • Lecithin merupakan sebahagian dari unsur yang mengelilingi fiber saraf. Tanpanya,fungsi saraf ni kurang efisien. Sebab tu mereka2 yang menderita akibat multiple sclerosis, fibromyalgia, tekanan, PMS, dapat merasakan kesan yang positif apabila mengambil Lecithin.

  • Lecithin membantu sistem imunisasi dengan membalut sel darah merah kita dan seterusnya memberi perlindungan dari serangan virus,germs,bakteria. Di samping itu, struktur Lecithin itu sendiri melindungi sel dari teroksida.

  • Lecithin juga dikenali sebagai makanan otak dan saraf. Ia membantu sel otak berkembang, penting dalam transmisi saraf impuls dalam otak dan memainkan peranan dalam neuro transmitter (berkaitan short term memory). Lecithin dipercayai mampumengurangkan atau mencegah senility (nyanyuk) atau Alzheimer’s disease. Malah sesetengah pakar menyarankan pengambilan 7000mg sehari utk memulihkan sistem ingatan.

  • Lecithin juga dikatakan sumber hormon neurotransmitter di mana ia menggalakkan proses tidur. Kekurangan hormon ini dikatakan punca insomnia.

  • Lecithin adalah asid lemak perlu yang penting dalam penjagaan paru2 kerana kebolehannya mencairkan mukus dan mencegah iritasi. Dan sebab itulah ianya berguna bagi2 mereka2 yg ada alergi,hay fever, asma, bronkitis dan emphysema.
  • Lecithin bertindak sebagai pelincir bagi sendi2 (joint) dan membantu dalam penjagaan tisu buah pinggang & sistem penghadaman.

  • Lecithin adalah zat utk kecantikan .. ianya perlu dalam menghasilkan rambut yg sihat, cantik berkilat, kulit yang lembut gebu dan juga dalam mencegah eczema.

  • Lecithin diperlukan dalam penghasilan pelbagai hormon seperti epinephrine. Sebab tu ianya amat berguna dalam mengurangkan atau mencegah PMS dan gejala2 menopause.

  • Lecithin bersama unsur2 lain digunakan utk membuat BILE .. BILE ni fungsinya ialah mencairkan lemak.Pengemulsian ini memudahkan penyerapan zat2 seperti vitamin A,D,E dan K ke dlm badan.



Fungsi Omega Guard :

1. Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita


2. Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan


3. Mencegah salur darah dari tersumbat


4. Omega 3 dapat mengelakkan strok


5. Mengekalkan tekanan normal darah


6. Membantu mengurangkan ketegangan urat leher


7. Mengurangkan sakit kepala


8. Merendahkan kolestrol


9. Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan


10. Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL


11. Mengawal masalah obesiti


12. Mengurangkan risiko penyakit jantung


13. Sangat bagus untuk ibu hamil - membantu tumbesaran dan perkembangan 


otak janin


14. Meningkatkan perkembangangan memori janin dan kanak-kanak


15. Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak


16. Membantu menyihatkan paru-paru


17. Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll


18. Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE 


(lupus erythematosus)


19. Omega 3 juga membantu memperbaiki penyakit buah pinggang


20. Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon.


21. Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan


22. Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik 


23. Memelihara fungsi-fungsi sendi


24. Mencegah penyakit gout


25. Berfungsi Memecahkan lemak degil/tepu


*************************************************************************************

Eyda & husband pun amalkan pengambilan Lecithin & Omega Guard ni..yang pasti berat memang ideal..dulu lepas bersalinkan Khalish (anak ke2) berat 55kg..Lepas amalkan pengambilan Lecithin secara konsisten selama  3 bulan now berat 49kg..Berat sebelum kahwin tu!!Heehe..

Husband pulak masalah perut buncitnye semakin hilang lepas ambil Omega Guard..Berat pun semakin turun :) Yang paling best husband cakap selepas amalkan Omega Guard dirinya rasa semakin cergas..

Anda mahukan Lecithin & Omega Guard ni tapi nak harga yang berbaloi??Jangan risau dengan eyda harga pasti mampu milik tau :) Just pm/sms/whatsapp je eyda..nak COD pun boleh..Area seremban/senawang tak de masalah :)


SID 892528
Sms/Whatsapp 01112909545

Tuesday, 30 July 2013

Omega Guard - Jom Rasai Kepelbagaian Khasiatnya

Assalamualaikum semua..wah..sedar tak sedar dah tak lama nak raya kan??Kejap je rasa..hehhe..So dekat nak puasa ni ramaila pulak yang duk pm/whatsapp tanya mane lagi elok untuk kurus??OMEGA GUARD @ LECITHIN??So entry kali ni nak cerita tentang kebaikan OMEGA GUARD..Bukan sahaja baik dari segi memecahkan & membakar lemak tepu serta degil..Tapi banyak lagi khasiatnya!










Omega 3 adalah asid lemak penting yang mengandungi EPA dan DHA yang sangat penting untuk perkembangan memori dan menajamkan minda. Namun tubuh manusia tidak boleh menghasilkan EPA dan DHA ini dan kita perlu mendapatkan sumber EPA dan DHA dari sumber makanan dan juga supplement. 


Sumber EPA dan DHA yang terbaik adalah dari haiwan seperti ikan berbanding tumbuh-tumbuhan yang sukar ditukarkan oleh enzim tubuh.


Tahap enzim tubuh yang bagus dapat memproses kesemua EPA, DHA, ALA dan lain-lain yang lagi yang terkandung dalam Omega 3 dengan maksima. Tak guna juga kita ambil makanan yang tinggi kandunga DHA, EPA dan lain-lain kalau enzim tubuh tidak berfungsi dengan baik.


Jadi amat penting pastikan tubuh dalam keadaan sihat supaya kesemua zat dan nutrien dari makanan dapat diserap dengan baik.









Kelebihan Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee


1. Minyak Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee diesktrak dari ikan laut dalam dan berair 
sejuk (sardin, mackerel, herring dan anchovies)


2. Tidak dihasilkan dari minyak hati ikan yang mengandungi toksik. 


3. Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee mengandungi 3 kali lebih tumpat dari 
ketumpatan minyak hati ikan.


4. Sangat berbeza daripada produk omega 3 di pasaran kerana Omega Guard Shaklee satu-
satunya minyak ikan omega 3 paling tulen, lengkap dengan 7 jenis asid lemak omega 3 
semulajadi termasuk EPA, DHA dan ALA.


5. 1 kapsul Omega Guard Shaklee membekalkan 905mg asid lemak omega 3, EPA dan DHA.


6. Omega Guard Shaklee dihasilkan daripada kaedah ultratulen bergred farmaseutikal 
berteknologi terkini


7. Kaedah utlratulen adalah proses penyulingan proprietari 3 molekul untuk mengektrask 
omega 3 yang tulen dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum, 
merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB.





26 Manfaat Omega 3 Dalam Omega Guard Shaklee


1. Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita

2. Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan

3. Mencegah salur darah dari tersumbat

4. Omega 3 dapat mengelakkan strok

5. Mengekalkan tekanan normal darah

6. Membantu mengurangkan ketegangan urat leher

7. Mengurangkan sakit kepala

8. Merendahkan kolestrol

9. Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan

10. Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL

11. Mengawal masalah obesiti

12. Mengurangkan risiko penyakit jantung

13. Sangat bagus untuk ibu hamil - membantu tumbesaran dan perkembangan 

otak janin

14. Meningkatkan perkembangangan memori janin dan kanak-kanak

15. Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak

16. Membantu menyihatkan paru-paru

17. Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll

18. Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE 

(lupus erythematosus)

19. Omega 3 juga membantu memperbaiki penyakit buah pinggang

20. Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon.

21. Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan

22. Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik 

23. Memelihara fungsi-fungsi sendi

24. Mencegah penyakit gout







Selain itu, Omega 3 yang tekandung dalam Omega Guard Shaklee membantu memperbaiki masalah berkaitan otak sepert:-


- Mencegah insomnia


- Mengurangkan tekanan emosi


- Mengurangkan kemurungan dan kebimbangan


- Membantu memperbaiki masalah autism


- Membantu memperbaiki masalah kanak-kanak hyperactive


- Mengurangkan masalah schizophrenia


- Mengurangkan masalah lupa pada wanita yang telah melahirkan anak










Siapa Perlukan Omega 3 Untuk Menyokong Tahap Kesihatan?


1. Warga Emas

2. Pesakit Jantung

3. Wanita

4. Wanita yang telah melahirkan anak

5. Pesakit darah tinggi

6. Orang yang selalu lupa

7. Kanak-kanak berusia 1 tahun dan ke atas

8. Pelajar

9. Ibu menyusu

10. Ibu Hamil

11. Orang yang mementingkan tahap kesihatan yang bagus



INFO & ORDER
Shaklee Independent Distributor
ID 892528
Sms/whatsapp 0136950675

Friday, 26 July 2013

[TESTIMONIAL] Penantian selama 4 tahun Termakbul Akhirnya Selepas Menggunakan SET KESUBURAN SHAKLEE

Assalamualikum semua..Alhamdulillah harini sudah pun 17 RAMADHAN bersamaan dengan NUZUL QURAN..Ramai yang bercuti hari ni kan?Dapatlah rehat-rehat di rumah bersama keluarga tersayang :)

Sambil berehat tu apa kata kita baca testimoni customer ini yang telah berkahwin selama 4 tahun namun belum di kurniakan cahaya mata.Namun semuanya telah berakhir apabila di bulan yang mulia ini beliau telah disahkan hamil setelah menggunakan SET KESUBURAN SHAKLEE pada awal Julai baru-baru ini ..Syukur Alhamdulillah..




[TESTIMONIAL]

"Alhamdulillah!

Customer sy da 4 tahun khwin tp blum de rezki utk mengandung 

Berkat di bulan suci ni Alhamduliah beliau da disahkan mengandung(^-^) 

Liza consume the magical set of GLA ,ALFALFA & B complex sejk awal July aritu

Beliau x prnah mkn ape2 supplement b4 this.. 

Tahniah liza n husband.. Allah makbulkan doa awk 

Terima kasih krn memilih set kesuburan Shaklee ! "


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Semestinya satu hadiah yang paling bermakna bagi pasangan ini..setelah 4 tahun berkahwin namun belum dikurniakan cahaya mata..Alahmdulillah dengan izin ALLAH selepas consume SET KESUBURAN SHAKLEE selama tak sampai sebulan pun lagi,beliau telah disahkan hamil..syukur 

Kita mampu berusaha + berikhtiar selebihnya kita serahkan pada YANG MAHA ESA..in shaa ALLAH ada rezeki.

Ini merupakan supplement kesuburan yang di consume oleh beliau : 



1) GLA

GLA membantu kitar haid yang tidak teratur dan masalah senggugut yang kerap dialami GLA membantu meningkatkan sistem kesuburan isteri, sekaligus meningkatkan potensi persenyawaan Membantu sperma untuk terus hidup lebih lama dalam Tiub Fallopio sekaligus meningkatkan peluang persenyawaan.


2) B Complex 

Wanita yang merancang untuk hamil sangat memerlukan B Complex kerana ia mengandungi Asid Folik yang penting dalam pertumbuhan bayi diperingkat awal kehamilan, terutama sekali bagi mengelakkan masalah spina bifida. Untuk suami, B Complex akan memastikan sperma yang dihasilkan adalah berkualiti. Semasa saya merancang untuk hamil, saya terus makan B Complex walau pun belum hamil bagi memastikan badan saya kaya dengan Asid Folik.





3) Alfalfa 

Sangat baik diamalkan oleh wanita, membantu atasi masalah keputihan, masalah haid yang tidak teratur atau senggugut/ sakit pinggang yang melampau tatkala di datangi haid (makan alfalfa bersama kalsium), dan turut membantu dalam hubungan suami isteri (bertindak seperti Kacip Fatimah).


INFO & ORDER
Shaklee Independent Distributor
ID 892528
Sms/whatsapp 0136950675

KENALI SHAKLEE - Peluang Jana Pendapatan






Selamat datang ke dunia Shaklee - di mana Falsafah, Produk dan Rancangan Perniagaan kami bersatu bagi mewujudkan Peluang Shaklee.

Pelan Jualan Shaklee merupakan satu program yang unik dari segi kewangan, ganjaran insentif, perkembangan jualan serta kepimpinan. Ia membantu rangkaian perniagaan dalam mewujudkan sebuah organisasi yang kukuh.

Dalam keadaan ekonomi yang mencabar, Shaklee sekali lagi menawarkan cara-cara menambahkan kewangan dan gaya hidup yang memuaskan.




Program Ganjaran Tunai


1) Bonus Kumpulan Peribadi (21%) 

- Bonus Peribadi Bersih merupakan pendapatan yang dibayar oleh Shaklee berdasarkan jumlah PV Kumpulan Bulanan anda. Peratusan Bonus Peribadi Kasar diambilkira melalui UV kumpulan anda. Peratusan ini akan meningkat seiring dengan kenaikan tanggungjawab kepimpinan anda bilamana anda menaja pengedar baru masuk ke dalam kumpulan anda. Untuk melayakkan diri menerima Bonus Peribadi, Pengedar mestilah mempunyai paling minimum 30 UV Peribadi dalam bulan pembayaran bonus.


2) Bonus Kempimpinan (21%) (sehingga 6 paras ke atas)

- Anda layak menerima Bonus Kepimpinan apabila anda melahirkan Pemimpin Jualan yang baru di dalam organisasi anda (“break out”). Bonus Kepimpinan dibayar kepada semua Pemimpin Jualan yang layak dan menepati prestasi yang digariskan untuk bonus ini.

- Bonus Kepimpinan dibayar berasaskan pada PV Kumpulan sehingga Pemimpin Jualan tahap ke-enam. Pembayaran bonus ini berasaskan jumlah sebenar Kiraan Mata pada Tahap Pertama (First Level Point Count) dalam kumpulan tersebut.


3) Insentif Coordinator (sehingga 1.5%) 

- Bonus Insentif Khas Shaklee (Insentif Coordinator) merupakan satu insentif dan ganjaran bagi prestasi perniagaan cemerlang yang ditawarkan kepada pangkat Coordinator dan ke atas, yang layak.





Program Kereta


- Program Subsidi Kereta Shaklee ialah program insentif yang ditaja khas oleh Shaklee untuk semua para Pemimpin Jualan Shaklee yang menepati syarat-syarat yang ditentukan.

- Pemimpin Jualan yang menepati syarat kelayakan akan mendapat kredit kereta setiap bulan dimana mereka perlu memenuhi syarat perlaksanaan Program Kereta ini secara minimum.






Program Konvensyen/ Insentif

- Sebaik sahaja anda mencapai pangkat Supervisor, anda telah mula mendapat mata terkumpul untuk Program Konvensyen Shaklee. Destinasi dan kelayakan UV bagi setiap konvensyen berbeza pada setiap tahun. 




Bagi anda yang nak menjana pendapatan dengan Shaklee..boleh join sekarang..Tak rugi malah anda akan mendapat begitu banyak manfaat yang mana eyda tengah merasainya sekarang :)

Jom pm/sms/whatsapp eyda sekiranya anda berminat..Sama-sama kita berada di bawah group PRESIDENTIAL MASTER SHAREEZA iaitu JUTAWAN SHAKLEE :)


INFO & ORDER
Shaklee Independent Distributor
ID 892528
Sms/whatsapp 0136950675




Tuesday, 23 July 2013

Set Penyusuan Mana Yang Sesuai Untuk Anda?




Alhamdulillah, set penyusuan Shaklee semakin mendapat sambutan ramai dari ibu-ibu menyusu. Bukan sahaja ibu yang mempunyai masalah penyusuan, tetapi ramai juga ibu yang mahukan anaknya mendapat nutrisi sempurna, turut mengambil set ini. Terdapat 4 jenis cadangan set penyusuan yang boleh disesuaikan mengikut pilihan dan bajet anda, dan ramai yang keliru mana satu yang paling sesuai untuknya. Untuk itu, Eyda akan cuba perincikan untuk anda ya :)



1) Cadangan Supplements Menyusu - SET 1



  • VITA-LEA
  • VITA-C / CHEWABLE VITA C
  • B-COMPLEX
  • ALFALFA COMPLEX
** Boleh ADD ON ESP (Protein)

>> Mengandungi Vitamin B, vitamin C, multivitamin(Vitalea) dan Alfalfa

>> Sesuai untuk ibu yang tidak mempunyai masalah penyusuan

>> Tujuan utama mengambil supplement ialah untuk memperkayakan nurisi dalam susu ibu

>> Alfalfa membantu menghasilkan susu ibu dengan lebih cepat

>> Sesuai untuk ibu yang mempunyai masalah sembelit dan masalah keputihan

>> Bagi bayi yang mempunyai masalah eczema, set ini dapat membantu

>> Kurang sesuai untuk ibu-ibu yang baru melahirkan / berpantang kerana tidak sesuai untuk bayi yang mengalami jaundice dan ada sesetengah bayi mengalami sedikit cirit dengan Alfalfa.Kesan yang dialami berbeza mengikut sistem badan masing-masing.


2) Cadangan Supplements Menyusu - SET 2



  • B-COMPLEX
  • VITA C / CHEWABLE VITA C
  • VITA-LEA
  • OSTEMATRIX
** Boleh ADD ON ESP (Protein)

>> Mengandungi Vitamin B, vitamin C, multivitamin dan kalsium.

>> Sesuai untuk ibu-ibu yang mengalami kemeruduman susu ketika haid (PMS) .

>> Sangat membantu menghasilkan susu dengan cepat. 

>> Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang tidak minum susu, kerana kalsium shaklee mempunyai kandungan kalsium harian yang diperlukan oleh tubuh badan .

>> Kalsium Shaklee lebih dikenali dengan nama Ostematrix adalah formula lengkap kalsium, magnesium dan vitamin D. 

>> Selain itu set ini membantu si ibu cergas, bertenaga walau kurang tidur selain diperlukan untuk tulang bayi serta pembentukan gigi si kecil.


3) Cadangan Supplements Menyusu - SET 3


  • VITA-C / CHEWABLE VITA C
  • VITA-LEA
  • B-COMPLEX
  • ALFALFA COMPLEX
  • OSTEMATRIX

** Boleh ADD ON ESP (Protein)

>> Mengandungi Vitamin B, vitamin C, multivitamin(Vitalea), kalsium (Ostematrix) dan Alfalfa

>> Sesuai untuk ibu-ibu yang mengalami kemeruduman susu ketika haid (PMS).

>> Sangat membantu menghasilkan susu dengan cepat .

>> Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang tidak minum susu, kerana kalsium shaklee mempunyai kandungan kalsium harian yang diperlukan oleh tubuh badan .

>> Kalsium Shaklee lebih dikenali dengan nama Ostematrix adalah formula lengkap kalsium, magnesium dan vitamin D. 

>> Selain itu set ini membantu si ibu cergas, bertenaga walaupun kurang tidur selain diperlukan untuk tulang bayi serta pembentukan gigi si kecil. 

>> Sesuai untuk ibu yang mempunyai masalah sembelit dan masalah keputihan .

>> Bagi bayi yang mempunyai masalah eczema, set ini dapat membantu .

>> Set ini memberi kesan yang lebih cepat berbanding dua set di atas kerana Alfalfa dan Kalsium(Ostematrix) bertindak sebagai milkbooster.


4) Cadangan Supplements Menyusu - SET 4


  • ESP (Energizing Soy Protein)
  • ALFALFA COMPLEX
  • B-COMPLEX
  • VITA-LEA
  • VITA-C / CHEWABLE VITA C
  • OSTEMATRIX

>> Mengandungi SET 2, kalsium (Ostematrix) dan ESP.

>> Sangat dicadangkan untuk ibu yang mengalami masalah penyusuan .

>> Masalah penyusuan yang dimaksudkan ialah, si ibu menghadapi masalah penghasilan susu walaupun telah melakukan perahan setiap 2 jam dan minum air sekurang-kurangnya 3L sehari… maka set ini membantu membaiki mana-mana kekurangan atau ketiadaan zat yang diperlukan oleh badan agar tubuh si ibu dapat berfungsi dengan baik sekali. 

>> Set yang paling sesuai untuk ibu yang mempunyai stok yang sedikit, atau yang tidak mempunyai stok susu yang banyak .

>> Bagi ibu-ibu yang baru mula nak menyimpan stok ini adalah pilihan yang tepat .

>> Set yang paling sesuai untuk ibu yang ingin relaktasi / induce relactation -contohnya ibu telah berhentikan menyusui anakjika mengamalkan set ini, bersedia untuk pam dengan kerap bagi stimulasi susu, bersama-sama tips yang Eyda bagi, insyaAllah boleh :) .





Penyusuan boleh dimulakan semula dengan syarat ibu kuat berusaha.

Menyusukan anak bukan perkara susah dan tak semudah yang disangka. Perjalanan yang panjang ini menuntut ibu pam secara konsisten dan melengkapkan tubuhnya dengan zat dan nutrisi yang boleh diperolehi melalui pemakanan yang sihat. Namun berapa ramai ibu-ibu hari ni yang betul-betul menjaga pemakanan yang berkhasiat? 

Apa yang ibu makan, itulah yang disalurkan kepada anak melalui susu ibu. Dan pada pandangan Eyda supplement sangatlah mebantu agar tumbesaran anak berkembang dengan baik, dan anak sentiasa sihat.

Pilihan di tangan anda, jika ibu-ibu yang memberi susu tepung sanggup berhabisan membeli susu mahal untuk memastikan anaknya mendapat yang terbaik, mengapa kita yang menyusukan badan, sangat berkira untuk mngambil pemakanan sihat?

Disni Eyda sertakan ayat yang dipetik dalam sebuah hadis, mudah-mudahan memberi semangat kepada semua ibu di luar sana..

” Jika seorang wanita menyusui anaknya hingga cukup tempoh 2 tahun setengah, maka malaikat di langit khabarkan berita bahawa syurga wajib baginya ”.


Sekiranya ibu-ibu di luar sana tidak tahu jenis supplements mana yang sesuai,jangan malu jangan segan.anda semua boleh hubungi Eyda untuk tips-tips serta konsultasi percuma setelah purchase item dari Eyda :)

SID 892528
Sms/Whatsapp 01112909545

Thursday, 18 July 2013

Khasiat Soya ESP




ESP (Soy Protein Isolate Powder Shaklee) sangat-sangat disukai oleh pelanggan Shaklee yang telah merasai keberkesanannya dan merupakan produk GORENG PISANG PANAS Shaklee.


ESP telah membantu ramai pengguna Shaklee diseluruh dunia dalam meningkatkan kesihatan tubuh badan dan memperlengkapkan 9 asid amino yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh. Kesan terbaik yang dirasai yang membuatkan para pengguna jatuh cinta dengan ESP Shaklee ini ialah:



1. ESP menyediakan tenaga berkekalan dan membantu menahan rasa lapar kerana 
ESP Shaklee berfungsi sebagai sumber bekalan tenaga yang konsisten

2. Protein susu soya mengurangkan kolestrol 

3. Mengandungi lima vitamin B penting, separuh daripada keperluan kalsium harian
dan soya isoflavones.

4. Sangat membantu dalam meningkatkan pengeluaran susu ibu

5. Antara manfaat 9 asid amino ialah dapat mencantikkan, menghaluskan dan
meremajakan kulit 

6. Mengurangkan gejalan menopous

7. Mengekalkan ketumpatan tulang

8. Menjaga kesihatan jantung

9. Bermanfaat dalam membantu melambatkan pertumbuhan pelbagai jenis kanser

10. Khasiat soya membantu menghentikan sel-sel lemak daripada bertambah

11. Khasiat soya ESP Shaklee juga rendah kalori dan membantu mengurangkan berat 
badan

12. Mengurangkan tekanan darah tinggi.

13. Asid amino dalam susu soya akan menukarkan makanan menjadi tenaga dengan 
lebih efektif.

14. Mengawal kestabilan hormon terutamanya melambatkan menopous.






Jangan ambil mudah keperluan protein harian anda. Keperluan protein bertambah apabila anda mengandung dan menyusukan manakala faktor usia yang semakin bertambah menyebabkan kandungan protien dalam tubuh akan berkurangan.




Kesan kekurangan Protein

1. Metabolisma badan menjadi rendah dan berat badan mudah naik
2. Kadar penyerapan kalsium dan pemuliharaan kalsium tulang terjejas. Kekuatan tulang 
berkurangan.
3. Mood yang berubah - tidak ceria dan hati tidak tenang
4. Kekurangan protein menyebabkan gula dalam darah tidak stabil
5. Menyebabkan penyakit Marasmus - kadar perkembangan fizikal seseorang terbantut
Oleh sebab itu, ibu-ibu mengandung dan menyusu memerlukan protein yang cukup
untuk perkembangan fizikal dan mental anak yang sihat.
6. Menyebabkan penyakit Kwasyiokor - bendalir tisu berkumpul dalam badan menyebabkan
penghidap mengalami perut buncit dan cirit-birit dan kehilangan selera makan



Sebagai pengguna yang bijak, kita harus memilih produk kesihatan yang terbaik dan selamat agar kita mempunyai tubuh badan yang sihat dan hidup yang ceria demi ahli keluarga tersayang selain tidak memberikan kesan mudarat dalam jangka masa panjang. Tambahan bagi yang ibu yang mengandung dan menyusukan perlu berhati-hati dalam memilih sumber makanan dan supplement yang selamat dan tidak menjejaskan kandungan dan anak. Apa yang dimakan akan disalurkan kepada anak kita.







Kenapa ESP Shaklee Jadi Pilihan dan 'Hot Product'


1.Protein Soya ESP Shaklee berkualiti tinggi dan berkesan serta selamat untuk pengguna


2. Protein soya ESP Shaklee adalah berasaskan soya bukan-GMO berkualiti tinggi 
dengan semua asid amino termasuk 9 asid amino penting yang diperlukan tetapi tidak 
dapat dihasilkan oleh tubuh.


3. Protein soya bukan-GMO ESP Shaklee dihasilakn di bawah Identiti Perservation 
Program (IPP) di mana kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari proses
menanam hinggalah saat pemprosesannya.


4. ESP Shaklee rendah lemak, bebas laktosa dan kolestrol


5. Protein Soya Shaklee ditanam secara organik, bebas gluten bebas yis, laktosa bebas 
dan tidak mengandungi tiruan, perisa, pemanis, warna atau pengawet.


6. Shaklee Protein Soya mengandungi SEMUA sembilan asid amino, yang di PERLUkan 
setiap hari supaya sel-sel tubuh dapat berfungsi dengan betul, dan tubuh dapat 
membuat hormon, jus penghadaman, enzim, sel-sel yang sihat baru serta antibodi.


7. ESP Shaklee telah ditambah kalsium jadi ia tidak berasid. Kebanyakkan soya bersifat 
asidik


8. Soya Shaklee dibasuh dengan menggunakan air bukan dicuci dengan alkohol,
jadi soya shaklee mempunyai isoflavon aktif.


9. Shaklee membuang "anti-tyrosine, anti-growth" dari soya.


10. Susu soya Shaklee adalah mentah tidak dimasak, jadi mengandungi enzim aktif, dan 
asid aminonya tidak terubah oleh haba.


11. Imbangan jumlah asid amino susu soya Shaklee adalah betul.






ESP (Soy Protein Isolate Powder) Shaklee menyediakan 30 hidangan dan setiap 
hidangan mengandungi:


• 14 gram protein soya
• 500 mg kalsium
• 30 + mg isoflavon aktif
• 0 mg kolesterol
• Kurang daripada 1 gm lemak
• 110 kalori
• Gylcemic rendah (sesuai untuk pesakit kencing manis)
• Bebas laktosa
• Tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, warna.


INFO & ORDER :
Shaklee Independent Distributor
ID 892528
Sms/whatsapp 01112909545
Mummy Healthy Vita Store
 
Images by Freepik