Sunday, 29 December 2013

Testimonial ESP Untuk Penyusuan - Hasil Perahan Sehingga Tak Muat Peti Ais !

Assalamualaikum semua pembaca Mummy Healthy Vita Store :)




Puan Iza memerah susunya dan dikumpulkan dalam cawan seperti di dalam gambar untuk dihantar kepada anaknya di NICU . Hasil perahan sehari ialah 16 cawan. Beliau hanya mengamalkan ESP Shaklee sahaja sebagai makanan tambahan beliau. Doktor pun beritahu yang bayi Puan Iza cukup protein. Alhamdulillah ;)



Esp Shaklee sememangnya menjadi pilihan ibu-ibu samaada yang sedang menyusu bayi,sedang hamil ataupun berpantang kerana ianya mempunyai khasiat yang sangat banyak bukan sahaja untuk ibu-ibu,malah untuk bayi nya sekali.Eyda sememangnya mengamalkan Esp Shaklee ni sebelum hamil lagi..sehinggalah sekarang tengah hamil 23weeks..Alhamdulillah..cukup bertenaga setakat ini :)

**Harga dijamin MAMPU MILIK !
Okey macam biasa untuk order boleh hubungi Eyda di

SID 892528
Sms/Whatsapp 01112909545

Testimonial Vivix: Pesakit Crohn's Disease Semakin Sihat dan Kini Disahkan Mengandung 4 Bulan Setelah Hampir 5 Tahun Menanti


Assalamualaikum dan Selamat Petang kepada semua pembaca.

Petang ni nak share story from my mentor..Nadiah Suhaidi tentang feedback positif dari kawannya setelah mengambil VIVIX..

Jom baca ! :)

**********************************************************

Happy nya semalam dapat feedback dari kawan sendiri yang dah register ahli untuk makan sendiri. Dia penghidap Crohn's Disease dan telah berkahwin hampir 5 tahun tapi belum menimang cahaya mata.

"Nad, nak share dengan Nad, saya dah pregnant, 4 months. After almost 5 years tunggu. Dapat tahu lepas sebulan lebih, tu pun sebab morning sickness teruk. Ingatkan gastrik puasa dan Crohn.

Thanks Nad. Vivix tu banyak membantu dan supplement lain yang saya ambil. Haritu test darah Crohn, Alhamdulillah semakin OK. Doc tu siap terperanjat macam mana darah ni boleh OK. Maksudnya inflammation tu dah semakin kurang. Alhamdulillah.

Memang doa sangat baby sihat dan sempurna. Dapat 1 pun jadi lah dulu. Doc gynae pun terperanjat. Dia kata case orang sakit Crohn jarang dapat preggy.

Ubat doc bagi untuk makan hari2 tak ambil jugak. Cuma ambil ubat air doc tu sebulan sekali sejak Januari. Ubat tu mahal giler, RM 7K, nasib baik ade ING. Selalu gak lah MC. Healing crisis Vivix pun bole tahan. Hehe..sabar kan aje.

Saya ambil 5 kali ubat air doc untuk kurangkan inflammation. Vivix sebotol je. Ada tinggal sikit je lagi. Ada time saya kena healing crisis tu. Berhenti dan sambung2. Kalau nak ikutkan, saya mkn Vivix tak disiplin sangat. Tapi vivix tu membantu jugak."

Terharu. Dan sangat gembira macam diri sendiri pulak yang pregnant. Hehe. Semoga kawan Nad ni semakin sihat dan bayinya dilahirkan sihat sempurna serta menjadi anak yang soleh dan solehah. Aameen

********************************************************

Alhamdulillah..dengan kuasa Allah SWT..kita hanya mampu berusaha selebihnya serahkan pada DIA..Diberinya kemujaraban hanya dengan VIVIX..

Sesungguhnya kesihatan itu sangatlah berharga..Tiada tandingnya dengan nilai wang ringgit yang dikeluarkan tu..Tak gitu? :)

Sebarang order/pertanyaan boleh hubungi Eyda di :

Eyda Sukiman
SID 892528
Sms/Whatsapp 01112909545
Mummy Healthy Vita Store

Saturday, 3 August 2013

What Is Rheumatoid Arthritis?






Arthritis is a general term that means inflammation of the joints. Arthritis is characterized by redness, warmth, swelling, and pain in the joints.


Rheumatoid arthritis is a type of chronic joint inflammation that usually occurs in joints on both sides of the body, such as hands, wrists, or knees. This symmetry helps distinguish rheumatoid arthritis from other types of arthritis.


In addition to affecting the joints, rheumatoid arthritis may occasionally affect the skin, eyes, lungs, heart, blood, or nerves.



Symptoms of Rheumatoid Arthritis

Symptoms of rheumatoid arthritis include:

  • Joint pain and swelling
  • Stiffness, especially in the morning or after sitting for a long time
  • Fatigue
Rheumatoid arthritis is different effect on each person. In some people, joint symptoms develop gradually over several years. Whereas in some others, rheumatoid arthritis may develop rapidly. and there also may have rheumatoid arthritis for a certain period and then entered a period of remission.



What Causes Rheumatoid Arthritis?

The exact cause of rheumatoid arthritis is not known for sure, but suspected the disease is caused by a combination of genetic, environmental, and hormonal. In rheumatoid arthritis, there are some things that trigger the immune system to attack the joints and sometimes other organs. Some theories suggest that there is a virus or bacteria may alter the immune system, causing the immune system to attack the joints. Another theory suggests that smoking can lead to getting rheumatoid arthritis.

Research has not fully determine exactly what role genetics play in rheumatoid arthritis. However, some people seem to have a genetic or hereditary factors increase the susceptibility to rheumatoid arthritis.




How Rheumatoid Arthritis Affects Our Bodies?

Once the immune system is triggered, immune cells migrate from the blood into the joints and joint-lining tissue, called synovium. In these places, the immune cells produce inflammatory substances that cause irritation, erode cartilage (cushioning material at the end of the bone), as well as swelling and inflammation of the lining of the joints. As the cartilage erodes, the space between the bones narrows. If the condition worsens, the bones could rub against one another.

Inflammation of the lining of the joints causing excess fluid to the joints. Along layer expands, then this may erode the adjacent bone, resulting in damage to the bone fastener.

All of the above cause the joint to become very sore, swollen and feels warm to the touch.





How Rheumatoid Arthritis Diagnosed?

Diagnosis of rheumatoid arthritis bernacam based on a combination of factors, including:

  • Location and symmetry-specific joint pain, especially the joints of the hands
  • The existence of joint stiffness in the morning
  • Lumps and nodules under the skin (rheumatoid nodules)
  • The results of x-ray test that shows the presence of rheumatoid arthritis
  • Rheumatoid factor positive results of blood tests performed as well as other blood tests

Most people are affected by rheumatoid arthritis have an antibody rheumatoid factor (RF) in their blood. But sometimes there are people who do not have these antibodies and rheumatoid arthritis affected because there are other diseases that can cause rheumatoid factor to be produced in the blood. Therefore, the diagnosis of rheumatoid arthritis is based on a combination of joint disorders and blood test results.


Plant Polyphenols - Key to Cellular Anti Aging


VIVIX can prevent causes of Rheumatoid Arthritis


VIVIX can prevent causes of Rheumatoid Arthritis



How to Treat Rheumatoid Arthritis?

There are various ways to treat rheumatoid arthritis. Treatments include medications, rest and exercise, and surgery to repair damage to the joints.

The type of treatment used must depend on several factors, which include among which age, overall health, medical history, and severity of arthritis.

The new blood test and more specific for rheumatoid arthritis is cyclic citrulline antibody test, also called the anti-CCP. The presence of anti-CCP antibodies showed a general trend to a more aggressive rheumatoid arthritis.

People with rheumatoid arthritis may have mild anemia. Blood tests can also reveal the erythrocyte sedimentation rate (ESR) or increased levels of C-reactive protein (CRP), which is a marker of inflammation.

Some people with rheumatoid arthritis may also have positive results on tests of antinuclear antibodies (ANA), which indicate the presence of autoimmune disorders, whether these disorders rheumatoid arthritis or other autoimmune diseases.

Can Rheumatoid Arthritis Be Cured?

Although there is no cure for rheumatoid arthritis, but the early and aggressive treatment has been shown to help prevent disability.


*********************************************************************



[ TESTIMONIAL ]


Crohns and Arthritis
At age 24 I was diagnosed with Crohns disease and also suffered from rheumatoid arthritis. The medical world does not have good answers for autoimmune diseases. I was treated with steroids, anti-inflammatory drugs and a chemo-like poison was suggested. When I got some relief the drug side-effects were frightening and life threatening. Then along came Shaklee’s Vivix. I took it for only a few weeks when it was again time to try to wean me off the meds to see if I could live without them. It had never worked before.

This time, Crohns did not flare up again and I am free from arthritis symptoms. It has been 11 months of good health. I have never felt better! In addition to my everyday teaspoon of Vivix, I take Easy Gest, Omega Guard, and Vitalizer. Using gene-silencing, Resveratrol switched off genes involved in the initiation and progression of disease.

-Kendra S-



********************************************************************



*****************************************************


Q. What is Vivix™?

A. Vivix is a patent-pending, powerful, and exclusive polyphenol blend with ingredients shown in laboratory research to positively impact four key mechanisms of cellular aging, including helping to protect and repair DNA damage, positively influencing genetic regulators of cellular longevity, promoting mitochondrial energy production, and slowing formation of AGE proteins.*

Q. Who can benefit from Vivix?

A. Any adult concerned with cellular aging and optimal well-being.* Vivix is not recommended for pregnant or lactating women, or anyone younger than 18 years old.

Q. What is resveratrol?

A. A natural compound found in some plants, fruits, seeds, grapes, and grape-derived products such as red wine. Resveratrol has polyphenolic and antioxidant activities that have been found to potentially improve health and well-being in laboratory studies from around the globe. In addition, emerging laboratory research has found that resveratrol fights cellular aging. These studies also found that resveratrol activates genetic regulators of cellular longevity pathways, which may have positive effects on DNA, cellular health, and metabolism.* 

Q. How much resveratrol does Vivix provide? 

A. Vivix delivers 100 mg of resveratrol per serving. The resveratrol extract has a natural resveratrol content of 98% and the amount of resveratrol in Vivix is guided by the latest scientific studies and emerging research. Vivix goes beyond resveratrol by combining it with a patent-pending blend of additional polyphenolsmade from the only grape in nature with an extra chromosome. Laboratory studies have found that this unique combination is able to positively impact the four key mechanisms of cellular aging and is 10 times more effective than resveratrol alone in slowing AGE protein formation.*

Q. What are polyphenols?

A. Polyphenols are a group of phytochemicals that are plant-derived compounds with both potential antioxidant and cellular anti-aging benefits. In fact, emerging research has reported that polyphenols may elicit multiple biological effects consistent with sustained and improved human health.* 

Q. Is Vivix an antioxidant product?

A. Vivix has polyphenol ingredients that have been shown in laboratory studies to positively impact the four key mechanisms of cellular aging and therefore goes well beyond providing antioxidant support.*

Q. Is Vivix a juice beverage and how does it compare to juice products being sold today?

A. No, Vivix is an exclusive, concentrated liquid tonic dietary supplement that delivers the purest form of resveratrol and a highly potent polyphenol extract created from the only grape in nature with an extra chromosome. This unique blend of polyphenols includes ingredients that have been shown in laboratory studies to fight key mechanisms of cellular aging.* Each serving of Vivix delivers the equivalent amount of resveratrol found in 100 glasses of red wine. 

Q. When should I take Vivix?

A. Take Vivix daily, preferably with a meal such as breakfast or lunch. Shake well before taking the recommended serving of one teaspoon per day.

Q. Can I take more than one teaspoon per day? 

A. According to the latest research, there does not appear to be any added benefit from taking more than the recommended serving of one teaspoon per day. 

Q. Can I use Vivix with my other Shaklee supplements?

A. Vivix can be taken with all Shaklee dietary supplements.Ideally,Vivix should be taken with Vitalizer™, NutriFeron®, and Cinch™ Shakes as an excellent daily complement to healthy lifestyle choices. The essential nutrients in Vitalizer, immune-system-supporting phytonutrients in Nutriferon, and muscle-mass-protecting protein in Cinch Shakes, together with the polyphenols in Vivix deliver broad spectrum anti-aging support to your wellness plan for a healthier life.* 

Q. Does Vivix contain alcohol? 

A. Vivix does not contain alcohol. 

Q. What is the shelf life of Vivix?

A. The shelf life is nine months. 

****************************************************



- One teaspoon of Vivix delivers the equivalent amount of the resveratrol found in 100 glasses of red wine.

- In laboratory studies, the ingredients in Vivix have been shown to impact the four key mechanisms of cellular aging.*

  • DNA Damage. Every day, every cell in your body is bombarded by up to a million DNA-damaging assaults. These assaults can damage the cell's genetic database, creating a "typo" that may compromise cell function and longevity. Vivix ingredients help protect and repair cellular DNA.*

  • Genetic Regulators.Genetic regulators contribute to age-related cellular deterioration. Vivix ingredients positively impact genetic regulators* which help turn down cellular aging.*

  • Declining Cellular Energy Production. Mitochondria in our cells create energy we can't live without. As mitochondrial efficiency decreases, cell function declines. Vivix ingredients promote mitrochondrial biogenesis*

  • Accumulation of AGE Proteins. Excess accumulation of Advanced Glycation Endproducts (AGE) can cause cellular damage that can compromise cell integrity and longevity. Vivix ingredients are 10x more powerful than resveratrol at slowing AGE protein formation.*

Disclaimer

"These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. This product is not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. Always consult with your physician before taking any dietary supplement."


INFO & ORDER :
SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR
ID 892528
SMS/WHATSAPP 01112909545
Mummy Healthy Vita Store


Thursday, 1 August 2013

Advanced Joint Health Tablet - AJHT [ PROMO OGOS ] BUY 6 FREE 1

Assalamaualaikum semua..Alhamdulillah..kita sudahpun melangkah ke bulan yang baru iaitu OGOS :) ..Pejam celik pejam celik dah tak lama nak raya kan?Tinggal beberapa hari lagi kita umat Islam nak menyambut kedatangan Aidilfitri :) Puasa macam mana tahun ni??Cukup ke tidak? Heehe..Harap-harap semoga semua ibadah dan amalan kita sepanjang bulan Ramadhan ini diterima..kan?

Okay bercakap mengenai bulan baru ni..macam biasa..Promo Shaklee bulan Ogos 2013 ialah ADVANCED JOINT HEALTH TABLET - AJHT ..Okey mesti ramai yang dah tahu apa itu AJHT bukan?? Harini eyda nak ceritakan serba sedikit tentang AJHT ini..Diperbuat daripada bahan ap,siapa yang memerlukannya,apa khasiatnya..dan banyak lagilah..So jom spent masa sikit untuk baca apakah keistimewaan AJHT ini :)



Apa itu AJHT ?

  • Advanced Joint Health Tablet Shaklee ialah satu formulasi proprietari yang menampilkan kombinasi bahan-bahan yang amat berkesan, yang dapat menyokong pergerakan, kelenturan sendi dan fungsi sendi yang sihat. Ia dihasilkan dari ramuan aktif yang bertindak dengan pantas bagi menyokong makanan kesihatan yang diperlukan oleh sendi-sendi. 

  • Advanced Joint Health Tablet Shaklee mengandungi ekstrak unique Boswellia aktif dengan paten tertunda, ekstrak Jagung dan nutrien penting lain termasuk Zink, Tembaga, Mangan dan Vitamin C untuk membantu meningkatkan keselesaan sendi dan pergerakan. Dengan menggunakan tumbuhan dan bahan-bahan berasaskan mineral, Advanced Joint Health Tablet Shaklee ialah formula sayur-sayuran 100%.

  •  Ekstrak Boswellia yang terkandung dalam Advanced Joint Health Complex ini telah menajalani kajian klinikal dimana ianya mampu meningkatkan keselesaan sendi di dalam jangkamasa sewal 5 hari.


  • Ramuan yang dirumus secara saintifik inimerangkumi ramuan yang terbukti secara klinikal :

  1. Menggalakkan mobiliti
  2. Meningkatkan flaksibiliti
  3. Meningkatkan fungsi sendi
  4. Menyokong kesihatan sendi untuk jangkamasa panjang


  • Ianya tidak seperti kebanyakan suplemen kesihatan sendi lain. Advanced Joint Health Tablet Shaklee tidak mengandungi kondroitin, satu bahan yang terbukti di dalam ujian klinikal, ia menghalang penyerapan glukosamin. Advanced Joint Health Tablet Shaklee adalah 100% bebas kekerang dan 100% vegetarian iaitu tidak langsung mengandungi sumber haiwan.


So anda semua tak perlu risaulah akan bahan-bahan yang terkandung dalam AJHT ini kerana ianya 100% berasakan sayur-sayuran & buaha-buahan..Dijamin selamat dan bebas bahan kimia.

Jadi,sesiapa yang mengalami sakit-sakit sendi, sangat direcommendedkan untuk mencuba. Sebab Shaklee dah buktikan SECARA KLINIKAL keberkesanan AJHT seawal hari ke-5 pengambilan :)

- Mudah ditelan
- Hanya 2 biji sehari
- 100% Shellfish Free
- 100% formula sayur-sayuran



Ekstrak Boswellia


Apa itu ekstrak boswellia?

  • Ianya diperoleh daripada poko Boswellia serrata. Ekstrak botanikal ini menganungi asid boswelik yang menghalang formasi leukotrien, kimia yang dihasilkan oleh tubuh yang menyerang tisu sendi meneyebabkan ketidakselesaan seni. Ekstrak proprietary Boselia yang digunakan di dalam Advanced Jint Health Tablet Shaklee mengandungi konsentrasi yang tinggi iaitu AKBA (3-acetyl-11-keto-beta-boswellic asid), satu asid boswelik dan lain-lain konstituen Boswellia yang digabung untuk menghasilkan bioaktiviti yang lebih unggul dari hanya AKBA. Hasil daripada pengambilan Advanced Joint Health Tablet Shaklee, beberapa pengguna telah melaporkan keselesaan sendi yang lebih baik, pergerakan lebih mudah, dan kemampuan yang lebih baik untuk melakukan aktiviti harian.

Apa itu glukosamin?

  • Ianya adalah satu jenis gula amino yang berfungsi sebagai blok utama pembinaan struktur proteoglycans, komponen strukur rawan dan cecair di antara tulang yang membekalkan pelinciran. bayak kajian yang telah diterbitkan menunjukkan suplemen glukosamin membantu meningkatkan pelbagai gerakan, mobiliti dan fleksibiliti.

  • Vitamin C di dalam Advane Joint Health Tablet Shaklee membekalkan 100% daily value (nilai harian) vitamin c sebagai sintesis kolagen.

  • Manakala zinc, kuprum & manganese adalah mineral surih yang perlu untuk membina tisu penghubung di sekeliling tulang rawan bagi meningkatkan cushioning tulang rawan.







FUNGSI ADVANCED JOINT HEALTH TABLET SHAKLEE

1. Meningkatkan Keselesaan Sendi 

  • Ekstrak Boswellia adalah gum resin dari pokok Boswellia serrate. Ekstrak Boswellia digunakan dalam perubatan Ayurveda untuk menyokong kesihatan sendi sejak berkurun lamanya (lebih 5,000 tahun ~ merawat osteoarthritis & rheumatoid arthritis). Bahan aktif utama extrak Boswellia ialah Asid Boswelik (AKBA, asid 3-asetil-11-keto-beta-boswelik) yang berfungsi sebagai anti-radang semulajadi. AKBA menyokong kesihatan sendi dengan menghalang bahan kimia daripada menyerang tulan rawan yang menyebabkan ketidakselesaan sendi.


2. Bertindak Sebagai Kusyen

  • Ekstrak Jagung membekalkan satu sumber yang pekat dengan glukosamina yang berfungsi untuk meningkatkan sokongan kusyen sendi dan pemiliharaan tulang rawan. Glukosamina adalah blok binaan utama bagi membina tulang rawan dan lendir (bendalir sinovial) bagi melincirkan sendi. Glukosamina juga ditemui dalam tendon dan ligamen. Namun semakin tubuh menua, jumlah glukosamina yang dihasilkan oleh tubuh semakin merosot. Banyak kajian yang diterbitkan menunjukkan yang suplemen ekstrak jagung dapat menggalakkan kelenturan, penggerakkan bebas dan menjadikan sendi lebih fleksibel. Dan lagi, kajian bertahun-tahun juga mengesyorkan yang suplemen ekstrak jagung dapat menyumbang kepada kesihatan sendi dalam jangkamasa panjang.

3. Memelihara Tisu Penyambung yang Sihat

  • Zink, tembaga, mangan dan vitamin c membekalkan sokongan nutrien untuk kolagen dan kompenan tisu penyambung lain yang memberikan kekuatan dan struktur terhadap sendi.




SIAPA PERLUKAN AJHT


* Lelaki dan wanita dewasa yang mencari produk semulajadi dalam mengekalkan kesihatan sendi mereka.

* Warga tua yang kebiasaannya mengalami tulang rawan menyusut dan sukar bergerak.

* Individu yang mempunyai gaya hidup aktif.

* Individu yang mempunyai masalah Sendi,tulang dan Gout.


 ********************************************************************************************

Produk ini sangat sesuai untuk semua peringkat umur terutamanya warga tua yang mengalami masalah sendi.Juga amat sesuai untuk individu yang mengalami masalah sendi atau Gout..Cuma tambah OMEGA GUARD & OSTEMATRIX untuk set lengkap masalah sendi atau ALFALFA COMPLEX & PERFOMANCE DRINK  untuk masalah gout..

Hadiahkanlah sesuatu untuk ibu bapa/warga tua atau sesiapa sahaja sempena musim perayaan ini agar mereka lebih sihat dan cergas selalu ! Melabur untuk kesihatan adalah pelaburan yang tidak ternilai harganya ! :) Jadi jom hadiahkan untuk insan tersayang sempena promosi BELI 6 PERCUMA 1 ini :)

Retail price untuk AJHT ini ialah RM124 (WM) / RM130 (EM)..Namun sempena promosi ini anda boleh dapatkannya dengan harga RM9+ sahaja termasuk kos penghantaran :) Boleh pm/hubungi eyda untuk harga mampu milik sedunia :)

INFO & ORDER
Shaklee Independent Distributor
ID 892528
Sms/whatsapp 01112909545

PEPPERMINT-GINGER PLUS SHAKLEE





  • Peppermint Ginger Plus ini mengandungi herba asli pudina, halia, jintan manis dan jintan hitam yang membuatkan anda berasa sangat nyaman dan melegakan. Pil ini juga boleh dihancurkan dan dicampurkan dengan air panas untuk lebih melegakan dan menjadikan minuman herba semula jadi. 

  • Tahukah anda, halia adalah herba terbaik untuk memelihara saluran penghadaman dan mempunyai ciri - ciri semulajadi yang nyaman dan dapat melegakan sakit perut. Manakalah pudina pula merupakan herba yang membantu dalam menggalakkan sistem penghadaman yang sihat dengan melegakan dan menyamankan perut. 

  • Sangat sesuai untuk ibu ibu hamil yang kerap mengalami masalah loya & angin dalam badan.

  • Kombinasi 4 herba dari Barat dan Timur dan dihasilkan di bawah prosedur standard dengan melalui penggunaan teknologi sains yang terkini.

  • Secara klinikal sangat membantu dalam merawat atau mencegah masalah loya , gastrik, mabuk laut, sendawa dan penghadaman.


MANFAAT UTAMA

1) PUDINA : Melegakan otot perut, ia mempunyai kesan penenang. Membantu dalam penghadaman, mabuk laut/darat, membantu melegakan kesakitan gastrik, pedih ulu hati dan cirit birit. Ia juga melegakan kesan2 sampingan seperti muntah dan kehilangan selera makan yang timbul daripada rawatan kimoterapi. Pudina merangsang mengeluarkan peluh, oleh itu ia menyekat demam apabila seseorang itu dijangkiti selsema. Rasa sejuk dan menyegarkan daripada pudina membantu memelihara pemikiran yang jelas dan tetap fokus


2) HALIA : Masyarakat Cina telah menggunakan halia lebih dari 2000 tahun. Halia merangsang rembesan enzim Salvia untuk pencernaan makanan. Melegakan ketidakselesaan perut dan usus, period, loya dan mual angin ketika mengandung, selepas melahirkan anak (semasa pantang). Laporan penyelidikan awal merumuskan bahawa halia adalah berkesan dalam merawat / mencegah masalah kesakitan ketika dalam perjalanan / pengembaraan


3) POKOK ADAS (fennal) : Orang2 Eropah mengambil biji Adas selepas makan untuk menghilangkan kembung perut, melegakan sakit perut, melegakan gejala flu juga dapat membantu dalam masalah alergi pada saluran usus


4) CEKUR MANIS (anise) : Digunakan oleh orang2 Mesir purba. Ia melegakan masalah pencernaan dan gejala kesakitan haid, batuk dan kahak. Merangsang rembesan jus gastrik untuk pencernaan , menahan kulat yang menyebabkan penyakit kulit yang biasa ; melegakan haba dimusim panas dan lembap, memberi peredaran tenaga di dalam badan dan lembut pada perut.



KEBAIKAN PEPPERMINT-GINGER PLUS SHAKLEE

  •  melegakan senak perut
  •  membantu penghadaman
  •  mabuk laut atau darat
  •  melegakan kesakitan cirit birit dan gastrik
  •  melegakan sakit ketika period
  •  melegakan mual dan loya ketika hamil
  •  membuang angin dalam badan
  •  menyamankan perut

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

*********************************************************************************************

Mahukan dengan harga mampu milik??Boleh hubungi eyda untuk dapatkan produk-produk Shaklee :)


INFO & ORDER
Shaklee Independent Distributor
ID 892528
Sms/whatsapp 01112909545
Mummy Healthy Vita Store

Wednesday, 31 July 2013

[TESTIMONIAL] - Kembali Kurus Selepas Bersalin

Selamat malam semua :) Alhamdulillah harini settle closing untuk bulan Julai..Syukur kerana ada peningkatan dari bulan lepas..Anak-anak dalam secret group eyda " Mummy Eyda Rich Empire " juga bakal merasa bonus-bonus mereka 15hb depan nanti ..What u give is what u get back..banyak yang anda usaha maka banyaklah hasil yang anda dapt nanti :)

Okey so entry eyda malam ni ialah testimonial tentang Puan Siti Salwa yang telah berjaya menurunkan berat badannya selepas bersalin ke berat asalnya :) Syukur..siapa yang tak nak kurus bukan?tambah-tambah selepas bersalin yang mana berat naik mendadak..Tapi yang penting kena istoqamah dan disiplin..jangan harini makan..esok skip..sampai bile pun tak nampak kesan..hehehe..



" Haaaa..ni la testimoni yg saya kata tu saya dah kurus selepas bersalin..ni bukan omong kosong ya ni benar2 kejadian..share history sikit..sebelum bersalin berat antra 58-60kg cmtu xigt berat yg betul tp dl range tu la..masa 6wks pregy buka buku merah berat 64kg.masa 40wks pregy berat 85kg ok nak cakap saya AMAT gemok masa pregy ms tu ramai org kutuk&cakap sy dh xboleh kurus.mmg rasa tercabar fobia pon ada sbb takut xkurus dh.bersalin 1oct 2012,lepas 1mgu bersalin berat 76kg..lepas 2bulan berat 70kg.mmg workout habis nk kurus dlm masa yg sama fully bf baby amik set menyusu SHAKLEE tujuan utama utk susu bdn sebab kerja nk simpan ebm utk fateh..fateh dekat 3bulan saya continue amik set mnyusu tp tambah SHAKLEE lecithin so bulan p1 tu trn 3kg..lepas tu tmbah SHAKLEE omega guard. Terus ambil tu sampai baby umo 7bulan dh dpt berat asal.baku saya pakai masa nikah MAY 2011 dijadikan pembakar semangat..taraaaaa dah bole pakai balik baju nikah tu..kelassss kan????saya sgt teruja&buktikan saya boleh kurus lepas bersalin..slim bersama SHAKLEE mmg selamat utk ibu2 yg menyusukan bayi sepenuhnya. PM saya utk maklumat lanjut/kemuyskilan."


Ini merupakan supplement yang di amalkan oleh Puan Siti Salwa ini :



Set Penyusuan



LECITHIN + OMEGA GUARD - Agen pembakar lemak


Fungsi Lecithin :

  • Lecithin bertindak sebagai pelarut utk kolesterol, triglycerides dan lemak-lemak yang lain - membantu mencegah penyakit-penyakit seperti high blood pressure, stroke, heart disease, arteri yg mengeras. Malah sesetengah pakar mengesyorkan pengambilan up to 6000 - 7000mg sehari jika berhadapan dgn masalah kesihatan yang sebegini.

  • Kenapa org yang nak kurus atau slim atau lanasing suka ambil Lecithin? Sebab ia bertindak sebagai agen pengemulsi lemak (memecahkan lemak). Jika anda nak tahu, Lecithinmampu membakar lemak lebih cepat jika disertakan dengan senaman yang bersesuaian. Pengambilan Lecithin 4000mg sehari pasti membuahkan hasil yang diidamkan.

  • Lecithin memainkan peranan utama dalam penyerapan zat-zat penting dari saluran darah ke dalam sel2 badan. Tanpa Lecithin yang mencukupi, membran sel akan mengeras dan seterusnya menyukarkan proses penyerapan. Banyak faktor seperti bahan-banyak kimia dari persekitaran yg tercemar,bahan2 metal, dadah, food additives, pesticides, etc .. semuanya menyebabkan membran sel mengeras yang mana pastinya menyukarkan proses penyerapan zat2. Jadi dengan menambahkan pengambilan Lecithin sebagai pemakanan tambahan harian, pasti ianya keputusan yg bijak.

  • Lecithin membantu mengurangkan atau mencegah penyakit berkaitan hati.

  • Lecithin merupakan sebahagian dari unsur yang mengelilingi fiber saraf. Tanpanya,fungsi saraf ni kurang efisien. Sebab tu mereka2 yang menderita akibat multiple sclerosis, fibromyalgia, tekanan, PMS, dapat merasakan kesan yang positif apabila mengambil Lecithin.

  • Lecithin membantu sistem imunisasi dengan membalut sel darah merah kita dan seterusnya memberi perlindungan dari serangan virus,germs,bakteria. Di samping itu, struktur Lecithin itu sendiri melindungi sel dari teroksida.

  • Lecithin juga dikenali sebagai makanan otak dan saraf. Ia membantu sel otak berkembang, penting dalam transmisi saraf impuls dalam otak dan memainkan peranan dalam neuro transmitter (berkaitan short term memory). Lecithin dipercayai mampumengurangkan atau mencegah senility (nyanyuk) atau Alzheimer’s disease. Malah sesetengah pakar menyarankan pengambilan 7000mg sehari utk memulihkan sistem ingatan.

  • Lecithin juga dikatakan sumber hormon neurotransmitter di mana ia menggalakkan proses tidur. Kekurangan hormon ini dikatakan punca insomnia.

  • Lecithin adalah asid lemak perlu yang penting dalam penjagaan paru2 kerana kebolehannya mencairkan mukus dan mencegah iritasi. Dan sebab itulah ianya berguna bagi2 mereka2 yg ada alergi,hay fever, asma, bronkitis dan emphysema.
  • Lecithin bertindak sebagai pelincir bagi sendi2 (joint) dan membantu dalam penjagaan tisu buah pinggang & sistem penghadaman.

  • Lecithin adalah zat utk kecantikan .. ianya perlu dalam menghasilkan rambut yg sihat, cantik berkilat, kulit yang lembut gebu dan juga dalam mencegah eczema.

  • Lecithin diperlukan dalam penghasilan pelbagai hormon seperti epinephrine. Sebab tu ianya amat berguna dalam mengurangkan atau mencegah PMS dan gejala2 menopause.

  • Lecithin bersama unsur2 lain digunakan utk membuat BILE .. BILE ni fungsinya ialah mencairkan lemak.Pengemulsian ini memudahkan penyerapan zat2 seperti vitamin A,D,E dan K ke dlm badan.



Fungsi Omega Guard :

1. Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita


2. Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan


3. Mencegah salur darah dari tersumbat


4. Omega 3 dapat mengelakkan strok


5. Mengekalkan tekanan normal darah


6. Membantu mengurangkan ketegangan urat leher


7. Mengurangkan sakit kepala


8. Merendahkan kolestrol


9. Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan


10. Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL


11. Mengawal masalah obesiti


12. Mengurangkan risiko penyakit jantung


13. Sangat bagus untuk ibu hamil - membantu tumbesaran dan perkembangan 


otak janin


14. Meningkatkan perkembangangan memori janin dan kanak-kanak


15. Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak


16. Membantu menyihatkan paru-paru


17. Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll


18. Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE 


(lupus erythematosus)


19. Omega 3 juga membantu memperbaiki penyakit buah pinggang


20. Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon.


21. Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan


22. Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik 


23. Memelihara fungsi-fungsi sendi


24. Mencegah penyakit gout


25. Berfungsi Memecahkan lemak degil/tepu


*************************************************************************************

Eyda & husband pun amalkan pengambilan Lecithin & Omega Guard ni..yang pasti berat memang ideal..dulu lepas bersalinkan Khalish (anak ke2) berat 55kg..Lepas amalkan pengambilan Lecithin secara konsisten selama  3 bulan now berat 49kg..Berat sebelum kahwin tu!!Heehe..

Husband pulak masalah perut buncitnye semakin hilang lepas ambil Omega Guard..Berat pun semakin turun :) Yang paling best husband cakap selepas amalkan Omega Guard dirinya rasa semakin cergas..

Anda mahukan Lecithin & Omega Guard ni tapi nak harga yang berbaloi??Jangan risau dengan eyda harga pasti mampu milik tau :) Just pm/sms/whatsapp je eyda..nak COD pun boleh..Area seremban/senawang tak de masalah :)


SID 892528
Sms/Whatsapp 01112909545

Tuesday, 30 July 2013

Omega Guard - Jom Rasai Kepelbagaian Khasiatnya

Assalamualaikum semua..wah..sedar tak sedar dah tak lama nak raya kan??Kejap je rasa..hehhe..So dekat nak puasa ni ramaila pulak yang duk pm/whatsapp tanya mane lagi elok untuk kurus??OMEGA GUARD @ LECITHIN??So entry kali ni nak cerita tentang kebaikan OMEGA GUARD..Bukan sahaja baik dari segi memecahkan & membakar lemak tepu serta degil..Tapi banyak lagi khasiatnya!










Omega 3 adalah asid lemak penting yang mengandungi EPA dan DHA yang sangat penting untuk perkembangan memori dan menajamkan minda. Namun tubuh manusia tidak boleh menghasilkan EPA dan DHA ini dan kita perlu mendapatkan sumber EPA dan DHA dari sumber makanan dan juga supplement. 


Sumber EPA dan DHA yang terbaik adalah dari haiwan seperti ikan berbanding tumbuh-tumbuhan yang sukar ditukarkan oleh enzim tubuh.


Tahap enzim tubuh yang bagus dapat memproses kesemua EPA, DHA, ALA dan lain-lain yang lagi yang terkandung dalam Omega 3 dengan maksima. Tak guna juga kita ambil makanan yang tinggi kandunga DHA, EPA dan lain-lain kalau enzim tubuh tidak berfungsi dengan baik.


Jadi amat penting pastikan tubuh dalam keadaan sihat supaya kesemua zat dan nutrien dari makanan dapat diserap dengan baik.









Kelebihan Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee


1. Minyak Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee diesktrak dari ikan laut dalam dan berair 
sejuk (sardin, mackerel, herring dan anchovies)


2. Tidak dihasilkan dari minyak hati ikan yang mengandungi toksik. 


3. Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee mengandungi 3 kali lebih tumpat dari 
ketumpatan minyak hati ikan.


4. Sangat berbeza daripada produk omega 3 di pasaran kerana Omega Guard Shaklee satu-
satunya minyak ikan omega 3 paling tulen, lengkap dengan 7 jenis asid lemak omega 3 
semulajadi termasuk EPA, DHA dan ALA.


5. 1 kapsul Omega Guard Shaklee membekalkan 905mg asid lemak omega 3, EPA dan DHA.


6. Omega Guard Shaklee dihasilkan daripada kaedah ultratulen bergred farmaseutikal 
berteknologi terkini


7. Kaedah utlratulen adalah proses penyulingan proprietari 3 molekul untuk mengektrask 
omega 3 yang tulen dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum, 
merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB.





26 Manfaat Omega 3 Dalam Omega Guard Shaklee


1. Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita

2. Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan

3. Mencegah salur darah dari tersumbat

4. Omega 3 dapat mengelakkan strok

5. Mengekalkan tekanan normal darah

6. Membantu mengurangkan ketegangan urat leher

7. Mengurangkan sakit kepala

8. Merendahkan kolestrol

9. Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan

10. Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL

11. Mengawal masalah obesiti

12. Mengurangkan risiko penyakit jantung

13. Sangat bagus untuk ibu hamil - membantu tumbesaran dan perkembangan 

otak janin

14. Meningkatkan perkembangangan memori janin dan kanak-kanak

15. Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak

16. Membantu menyihatkan paru-paru

17. Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll

18. Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE 

(lupus erythematosus)

19. Omega 3 juga membantu memperbaiki penyakit buah pinggang

20. Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon.

21. Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan

22. Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik 

23. Memelihara fungsi-fungsi sendi

24. Mencegah penyakit gout







Selain itu, Omega 3 yang tekandung dalam Omega Guard Shaklee membantu memperbaiki masalah berkaitan otak sepert:-


- Mencegah insomnia


- Mengurangkan tekanan emosi


- Mengurangkan kemurungan dan kebimbangan


- Membantu memperbaiki masalah autism


- Membantu memperbaiki masalah kanak-kanak hyperactive


- Mengurangkan masalah schizophrenia


- Mengurangkan masalah lupa pada wanita yang telah melahirkan anak










Siapa Perlukan Omega 3 Untuk Menyokong Tahap Kesihatan?


1. Warga Emas

2. Pesakit Jantung

3. Wanita

4. Wanita yang telah melahirkan anak

5. Pesakit darah tinggi

6. Orang yang selalu lupa

7. Kanak-kanak berusia 1 tahun dan ke atas

8. Pelajar

9. Ibu menyusu

10. Ibu Hamil

11. Orang yang mementingkan tahap kesihatan yang bagus



INFO & ORDER
Shaklee Independent Distributor
ID 892528
Sms/whatsapp 0136950675
 
Images by Freepik